Afla mai multe despre

SPS Preuniversitaria Roman Musat

Scoala Postliceala Sanitara Preuniversitaria Roman Musat este unitate de invatamant particular acreditata conform Ordinului ministrului Educatiei Nationale nr. 4487 din 01.09.2014 aparut in MO nr. 662 din 09.09.2014.

Potrivit dispozitiilor art. 1 din prezentul ordin, Scoala Postliceala Sanitara Preuniversitaria Roman Musat, este persoana juridica de drept privat si de interes public, parte a sistemului national de invatamant si beneficiaza de toate drepturile si obligatiile prevazute de lege, incepand cu anul scolar 2014-2015.

Fundatia Preuniversitaria ROMAN MUSAT a fost înfiintata în anul 1998 în localitatea Roman, judetul Neamt, de un grup de medici, un profesor si un jurist conform actelor anexate. În cadrul fundatiei, care este non-profit, functioneaza o scoala postliceala sanitara cu specializarile asistent medical generalist si asistent medical de farmacie, cu durata cursurilor de 3 ani, la zi. Ca incadrare avem 18 profesori (medici, biologi, farmacisti, chimisti) si 3 asistenti medicali ca profesori de nursing.

Analizand datele existente, scoala se poate lauda ca absolventii calificarii asistent medical de farmacie s-au bucurat de o insertie buna pe piata muncii. Astfel ca aproximativ 50% dintre absolventii AMF 2013 lucreaza deja în farmaciile particulare din oras si zona limitrofa orasului. Pentru absolventii specializarii AMG putem afirma faptul ca aproximativ 20% dintre acestia s-au angajat ca asistent medical generalist în Spitalul Municipal de Urgenta Roman, laboratoare particulare, cabinete medicale particulare fiind si solicitari de eliberare de documente necesare pentru angajare în strainatate.

Printre colaboratorii activi ai scolii de-a lungul timpului mentionam Spitalul Municipal de Urgenta Roman, Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, Spitalul Orasenesc Tg. Neamt, Directia de Sanatate Publica Neamt, Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor din România – Filiala Neamt, Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, Casa Corpului Didactic Neamt, Scoala Postliceala Sanitara Piatra Neamt, farmaciile particulare din zonele Roman si Tg. Neamt.

Calitatile echipei noastre

Ce ne face diferiti